Kindveilige verpakkingen. Verplicht of niet?

Kindveilige verpakkingen. Verplicht of niet?

Hoe de juiste verpakking kan bijdragen aan meer klanten in jouw coffeeshop Reading Kindveilige verpakkingen. Verplicht of niet? 2 minuten

Met de groeiende populariteit van de cannabisindustrie komt ook een groeiende verantwoordelijkheid. Terwijl we ons voornamelijk focussen op kwalitatieve verpakkingen en het behoud van de kwaliteit van de producten, mogen we de veiligheid natuurlijk nooit uit het oog verliezen. Met steeds meer producten zoals cannabis, wiet en hennep in de directe omgeving is het nog meer van belang dat deze producten buiten het bereik van kinderen blijven. Maar zijn kindveilige verpakkingen verplicht?

 

Better safe than sorry!

Kindveilige verpakkingen zijn ontworpen om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot potentieel schadelijke stoffen. Ondanks de positieve ervaring voor volwassenen kunnen de gevolgen van softdrugs zoals cannabis, wiet en hennep voor kinderen behoorlijk ernstig zijn. Om deze reden worden kindveilige verpakkingen steeds populairder. Maar wat betekent 'kindveilig' precies? In de basis betekent dit dat de verpakking moeilijk te openen is voor kinderen onder de 52 maanden, maar toch toegankelijk blijft voor volwassenen. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, zo maken we bij Dutchie gebruik van druk-en-draai deksels. Het belangrijkste is dat de verpakking voorkomt dat de inhoud in nieuwsgierige kleine handjes terecht komt. Ben je op zoek naar een kindveilige verpakking? Onze Dutchie verpakkingen zijn in combinatie met het kindveilig deksel ISO gecertificeerd voor kinderen onder de 52 maanden. Zo kunnen we veiligheid garanderen.

 

Voor coffeeshop eigenaren kunnen kindveilige verpakkingen een teken zijn van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met het aanbieden van kindveilige verpakkingen laat je als coffeeshop eigenaar zien dat je bewust bent van de potentiële risico’s van jouw producten en er alles aan doet om deze te beperken onder bepaalde doelgroepen.

 

In sommige landen, zoals de VS, is het al verplicht om bepaalde huishoudelijke stoffen en bijvoorbeeld medicijnen in een kindveilige verpakking te verkopen. Of dit in Nederland ook zal gaan gelden is nog niet duidelijk. 

Gratis verzending

Gratis verzending in Nederland.